Kilátás a Lengyel-nyeregről

Tervezzünk túrákat!

Szóval szeretünk kirándulni, szeretünk kimozdulni és szeretünk hosszabb időre elmenni valahova. Szeretünk új helyeket felfedezni és új útvonalakat kipróbálni. De hogyan fogunk hozzá egy új út szervezéséhez? Hol lehet inspirálódni? Jöjjön néhány hasznos tanács:

Mindenekelőtt szeretnénk leszögezni, hogy ha most tuti repjegy árakra, vagy utazási irodákat megszégyenítő csomagajánlatokra számítotok akkor sajnos csalódni fogtok. Amivel viszont szolgálni tudok, az egy gyűjtemény azokról a weboldalakról, ahonnan ötleteket szoktunk gyűjteni.

Az első és abszolút kedvenc a termeszetjaro.hu nevű oldal. Itt konkrét túratippeket találtok , térképpel és részletes leírással. Rá tudtok keresni specifikusan régiókra és túramozgalmakra is. Tudtok a túrák között válogatni hossz vagy nehézség alapján. Általában visszajelzéseket is olvashattok egy adott túraútvonalról, ami nagyban megkönnyíti a tervezést.

Még egy pozitívum, hogy fejlesztettek hozzá egy menő applikációt, aminek a segítségével bárhol rá tudtok keresni a kedvenc túrátokra, illetve Ti is hozzá tudjátok adni a saját magatok által tervezett útvonalakat. Nekünk nagyon bejön 🙂

A másik oldal amit szeretünk az a Teljesítmény Túrázók Társaságának a weboldala (vagyis egészen pontosan, a túranaptára). Egyrészt mert teljesítmény túrázni mókás (erről még később), másrészt mert – ha a túra “teljesítmény” részét inkább kihagynád – itt is remek ötleteket lehet szerezni.

tturak.hu

Mindemellett lehetőségünk nyílik arra, hogy újabb sportközösségeket ismerjünk meg, akik további túrákat hirdetnek vagy javasolnak, és utána még több lehetőség lesz kirándulni. És sok esetben nem is kell elhagyni az országot.

Harmadik kedvenc amit szeretnénk megemlíteni az a Turista Magazin weboldala. Igen, ez elég klisés, viszont nagyon szuper az oldalban, hogy összegyűjtöttek nekünk sok-sok túrablogot (egy kivételével a legtöbb szuper ott van KHM…)

Ezek közül nekünk a kedvencünk a Szép Kilátás blog. Ez volt az első túrablog amit elkezdtünk követni, és a vicc az, hogy a neve miatt. Hát, ha szép a kilátás akkor menni kell, nem? És utána elkezdtünk olvasgatni, és valahogy ott ragadtunk. Szuper helyeket mutatnak be nekünk, és utána mindig kedvünk van kimozdulni itthonról.

Nos, ezzel kívánunk jó olvasgatást mindenkinek, mi legközelebb a hosszú hétvége után jelentkezünk cikkel, amikorra egy újabb havas kalanddal készülünk. Mi már nagyon várjuk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük