Miért éppen Grúzia?

Van egy csodálatos ország ami már régóta ott figyel a bakancslistánkon, ez az ország pedig nem más, mint Grúzia. Már évekkel korábban szerettünk volna elutazni oda, de eddig sajnos mindig háttérbe szorult.

Idén viszont úgy döntöttünk, nem várunk tovább. 🙂

Kilátás Gudauri környékén – 2019 – saját kép

Grúzia nem egy nagy ország, területe ugyanis nem lépi túl a 70 000 km²-t (tehát még kicsiny hazánknál is kisebb). Ez azonban ne tévessze meg az utazót, sem látnivalóban sem kultúrában nem szűkölködnek.

Ahogy fent említettük, régi vágyunk megismerni és bejárni ezt az országot, ennek az első felvonására került sor az elmúlt hétben. Természetesen ahhoz, hogy igazán megismerhessük ezt a meseszép helyet egy látogatás (főleg egy egyhetes látogatás) bőven nem elegendő. A tervezésnél így igyekeztünk felosztani mindent amit látni szeretnénk (városok, hegyek, kanyonok, stb.) és az alapján összerakni egy menetrendet, aminek segítségével elkezdhetjük megismerni ezt a gyönyörű vidéket.

Tbiliszi fentről (Narikala erőd) – 2019 – saját kép

Egy teljes hetet töltöttünk kint, és ebbe az egy hétbe próbáltunk minél több mindent belesűríteni. Három várost látogattunk meg (Tbiliszi, Batumi és Kutaiszi) a városok mellett pedig igyekeztünk feltérképezni a környéket, és persze megismerni a helyi gasztronómiát.

Azt kell mondjam, Grúzia minden várakozásunkat felülmúlta. Az emberek tényleg kedvesek, a táj tényleg gyönyörű és a grúz konyha tényleg kiváló. Rengeteg élményt gyűjtöttünk, amit szeretnénk megosztani Veletek, ezért most egy több részes cikksorozattal készülünk aminek a központja – természetesen – Grúzia lesz. Lesz szó kultúráról, élményekről, utazási tippekről és mindenről amit megtapasztaltunk ebben az egy hétben.

Reméljük, élvezni fogjátok ezeket a rövid írásokat és kedvet kaptok ti is egy grúziai kikapcsolódáshoz!

A cikksorozatot itt találjátok:

  1. rész – Tbiliszi
  2. rész – Tbiliszi környéke
  3. rész – Batumi
  4. rész – Kutaiszi
Okatse Kanyon – 2019 – saját kép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük