Rólunk

Üdvözlünk minden olvasót a Hegyi Ember Túrablogon!

Arról, hogy pontosan mit keresünk itt és miért kezdtünk blogírásba egy korábbi cikkünkben olvashattok. Mindemellett azonban szeretnénk néhány szóban bemutatkozni, hogy ti is picit megismerjetek minket, hátha ez kedvet ad a további olvasgatáshoz (de ha nem tántorít el, már az is jó).

Miss Hegyi Ember (közismertebb nevén Annamária) méretét tekintve kicsi, ámbár amikor hegyről van szó kitartóan feltörtet bármelyik csúcsra. Na jó, nem bármelyikre, arra amelyikre edzettségi szintje engedi. De az a csúcs retteghet!

Magas-Tátra – 2016

Nagyon szeret kint lenni a természetben, igényli a mozgást és a szabad levegőt. Ami a kinti hőfokot illeti, meleg időben érzi igazán jól magát. Más szavakkal: amikor az átlagember már zokogva ölelgeti a klímát és a megváltásért könyörög, neki akkor kezdődik a nyár.

A túrák és utazások szervezését legalább annyira élvezi mint magukat a kirándulásokat (ha nem is picit jobban), így remek párost alkotnak Mr. Hegyi Emberrel, aki inkább csak az út élményének szenteli magát.

Miss Hegyi Ember a blog írója és szerkesztője. Örömmel veszi az ötleteket és az építő jellegű kritikát.

Szemelvények Miss Hegyi Ember bakancslistájáról:

 • Trigláv
 • Gerlachfalvi-csúcs
 • Lomnici-csúcs
 • Kilimandzsáró
 • Matterhorn

Mr. Hegyi Ember (közismertebb nevén Gábor) egészen a messzi Szibériából származik. A tundrához szokott teste annyira meghökkent a kontinentális időjárástól, hogy ijedtében rögtön egy kétméteres vikingé nőtte ki magát. Különleges fizikuma elviselhetetlenné teszi számára a nyári meleget, illetve a tömegközlekedést. A nyarat legszívesebben a jégkockákkal meghintett Balatonban (vagy rosszabb napokon: a kádban) töltené.

Norvégia (Fløyen) – 2018

Mr. Hegyi Ember – egyébként a blog is róla kapta a nevét – mindig is szeretett volna világot látni, így roppant boldog volt amikor egy Miss Hegyi Ember szerű buzgómócsinggal hozta össze a sors, és elindulhattak felfedezni a vidéket.

A blog névadója mellett ő az első számú rajongója is.

Szemelvények Mr. Hegyi Ember bakancslistájáról (ha Miss Hegyi Ember megszervezi neki):

 • Urálban és Kaukázusban szinte bármi
 • Ankogel
 • Trigláv
 • Kilimandzsáró
 • Gerlachfalvi-csúcs
 • Lomnici-csúcs

Tehát – ahogy látjátok – nem, mi nem vagyunk hivatásos hegymászók vagy profi sportemberek és nem is a spirituális megváltást keressük a hegyekben. Mi egyszerű túrázók vagyunk akik élvezik a szabadban töltött idő minden percét és szeretnénk megosztani Veletek ezt a szuper élményt, hátha kedvet kaptok egy jó kiránduláshoz. 🙂

Ha szeretnétek értesülni a frissítésekről, vagy szeretnétek tudni merre járunk éppen, akkor kövessetek minket Facebookon vagy Instagramon. <3

3 hozzászólás Rólunk című bejegyzéshez

Comments

 1. Én máris kedvet kaptam!!! Mondjuk nem a hegymászáshoz ;), hanem hogy továbbra is olvassalak; és legalább itt, így osztozzak az élményeitekben!

 2. Kedves “hegyiemberek” jó dolog látni a világot, sok ambíció , idő, és “zsé” kell ehhez. Régen én is körbe jártam a kis hazánkat, kéktúra, és társai , környező országokban szintén. Feledhetetlen élményeket , érdekes embereket, jó barátokat szerezve.
  Persze álmai vannak mindenkinek , csak nem minden teljesűlhet. Legyen sok időtök, egészségetek , minden álmot elérni .
  Legyen nekünk is mit olvasni tőletek, rólatok , céljaitok megvalósításáról .
  Szép a világ , csak mi emberek tesszük rondán tönkre. Ami még megvan a szépségből , keressétek , figyeljétek , őrizzétek.
  Jó utat, előttetek a világ.
  ☮️🌍🌐

  1. Kedves TRex, Köszönjük a hozzászólásod és a jókívánságokat! Nagyon sok csoda és gyönyörű hely van még a világban ahol nem jártunk és reméljük lesz szerencsénk meglátogatni ezeket. Köszönjük, hogy követsz minket és jó olvasgatást kívánunk a jövőben is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük